Skipass inclus!
Sesto - Staţiunea celor Tre Cime

La finalul văii Alta Pusteria este situat unul din cele mai frumoase locuri din Tirolul de sud. Chiar pe centru, flancată de mai multe vârfuri de peste 3000 m veţi găsi staţiunea principală Sesto, la 1310 m. Alpiniştii, iubitorii de natură, romanticii şi cei interesaţi de cultură găsesc aici un loc de pornire perfect pentru o vacanţă variată la schi. Pe lângă domeniul schiabil situat chiar mai sus de staţiune aşezarea Sesto ea însăţi oferă multe posibilităţi de petrecere a timpului liber. Pe lângă schi 3 derdeluşuri diferite, cu până la 6,5 km lungime. Rotwand-Bahn aprinde seara nocturna şi vă puteţi da cu săniuţa până vine timpul să luaţi o gustare la unul din refugiile din apropiere. Dacă vreţi să încheiaţi ziua ceva mai liniştit puteţi alege de exemplu o plimbare cu sania trasă de cai, la joacă vă aşteaptă o partidp de ice-stock (asemănător curling) la Sportcenter Dolomitarena Sexten şi pentru a vă pune forţa la încercare la Nordic Arena puteţi face căţărări. În stil futurist din sticlă şi lemn este cea mai înaltă instalaţie de căţărări de sală din Italia, cu 23 m. Pentru drumeţii regiunea este ideală, şi oferă o reţea desă de trasee.

Când se încheie ziua de schi, atmosfera în domeniul schiabil familiar este mai degrabă liniştită. Nu trebuie însă să mergeţi acasă, puteţi încheia ziua la localurile tradiţionale sau restaurante şi cafenele tipice. Toţi cei care vor să fie încă activi şi după schi, îi aşteaptă în Sesto posibilităţi de patinaj sau ice-stock (asemănător curling), precum şi câteva derdeluşuri în apropiere. Ca program alternativ la sporturile de iarnă cei doritori de mişcare pot juca tenis, sau vizita piscina locală.

Cu skipass-ul "3 Zinnen Dolomiten" aveţi acces la în jur de 115 km de pârtii - acoperiţi de 31 instalaţii pe cablu. Regiunea 3 Zinnen Dolomiten se află între Sesto, San Candido şi Dobbiaco până la Villabassa/Niederdorf şi Braies/Prags mai multe domenii schiabile mici şi primitoare cu mare varietate: pârtii line pentur începători şi familii, coborâre mai provocatoare atât pentru avansaţi cât şi cei cu un stil mai liniştit şi extreme pentru experţi, cum ar fi Raut şi Holzriese. Selecţia cea mai mare de pârtii o oferă cu cca. 39 km de pârtii domeniul schiabil Sesto/Sexten / Monte Elmo/Helm - Roda di Vaèl/Rotwand, la care ajungeţi din Sesto şi Versciaco/Vierschach. Sub pereţii stâncoşi al vârfului Roda di Vaèl duc şi pârtii mai grele, cum ar fi coborârea "Holzriese 2", una din cele mai abrupte din Italia. Porţiunea are o înclinare de 71% şi acoperă cu o lungime de 700 m o diferenţă de altitudine de 300 m. Pe Rotwandwiesen vă atrage o porţiune de competiţie cu cronometru pentru toţi iubitorii de viteză. La San Candido vă stau la dispoziţie cca. 8 km de pârtii în domeniul schiabil Haunold. Cine vrea să parcurgă o dată întreaga vale, o poate face pe „Giro Delle Cime" (Sextner Dolomiten-Runde). Traseul de o zi duce peste 5 munţi şi în jur de 30 km de pârtii, acoperiţi în jur de 9700 m diferenţă de altitudine. Pentru a nu pune frână distracţiei pe plăci, în iarna 2014/2015 domeniul a mai crescut un pic. Cu cabina de 8 locuri "Drei Zinnen" domeniul parţial a Monte Elmo a re legătură la Roda di Vaèl, ceea ce a adus cu sine 2 noi pârtii de 5 km.

Regiunea 3 Zinnen Dolomiten este cu 200 km de pârtii preparate un autentic paradis al schiului fond şi parte din cea mai mare asociaţie de schi fond din lume, "Dolomiti Nordicski" (cu un total de 1300 km pârtii). În jurul staţiunii celor Tre Cime duc 40 km de pârtii îngrijite prin peisajele variate, cu posibilităţi pentur stilul clasic sau skating. Pentru începători şi cei care vor să schieze liniştit se recomandă circuitul de 4,7 km prin idilica Val Fiscalina/Fischleintal nu departe de cele Tre Cime. Pe cei prima oară pe plăcile înguste îî aşteaptă la Lärchenwiese, Schönfelder und Waldheim trei pârtii extraordinare pentru exersare. Pârtia de 7,5 km lungime de la Moos-Kreuzbergpass este mai degrabă pentur cei cu ceva experienţă.

vezi mai multe

Sejururi individuale catre Berghotel Sexten, Sesto, Italia