Skipass inclus!
Saas-Grund - Schiaţi cu privelişti asupra celor 18 vârfuri de peste 4000 m!

Saas-Grund este situat în Valea Saas (la o altitudine de 1559 m), la aproximativ 3 km de Saas-Fee. Satul şi-a păstrat până în zilele noastre şarmul său walliser. Diversitatea posibilităţilor de agrement nu lasă loc plictiselii. Indiferent dacă sunteţi interesat de sport, cultură sau petreceri, în Saas-Grund este câte ceva pentru fiecare. Iubitorii de schi şi snowboard apreciază în mod special cele două telegondole ale satului, care conduc direct către însoritul domeniu schiabil glaciar. De neratat este şi derdeluşul de 11 km, care oferă distracţie pură.

Chiar dacă Saas-Grund nu este renumita Saas-Fee ist, asta nu înseamnă că aici nu găsiţi bună dispoziţie. Ziua lungă pe pârtie o puteţi încheia la "White Horse Pub" sau la "Old Inn". Dacă căutaţi ceva mai liniştit puteţi alege din numeroasele restaurante cu specialităţi naţionale şi internaţionale. Rămân încă multe posibilităţi de petrecere a timpului liber însă! Nu pierdeţi ocazia de a vă dape unul din cele mai lungi derdeluşuri din ţară: nu mai puţin de 11 km duce de la Kreuzboden la Saas-Grund. Pe patinoarul artificial din staţiune puteţi nu doar patina ci şi - cu ceva noroc - prinde una din partidele echipei locale EHC Saastal. Pentur pasionaţii de căţărări există un spaţiu Boulder, iar pentru cei cu cu Saas WellFit chiar şi un mic centru SPA.

Cu skipass-ul "Destinationspass" (vezi regiune de schi) vă stau la dispoziţie 147 km de pârtii în Valea Saas - inclusiv domeniul schiabil glaciar din Saas-Fee. Regiune de schi vă oferă pârtii cu diferite grade de dificultate. Cu telecabina "Kreuzboden" aveţi acces direct din Saas-Grund către domeniul schiabil Kreuzboden-Hohsaas, la altitudini între 1560 şi 3142 m. Aici vă aşteaptă 34,5 km de pârtii la dispoziţie, iar un total de 7 instalaţii de cablu moderne sunt disponibile în domeniul cu preponderent pârtii cu grad de dificultate medii. Cea mai lungă coborâre "Hohsaas-Saas-Grund" are 15 km. Pârtia glaciară "Hohsaas-Kreuzboden" (diferenţă de nivel de 800 m) îi pune pe profesionişti la încercare. Copiilor şi primelor mişcări ale acestora le stă la dispoziţie snowland.vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Bergheimat, Saas-Grund, Elvetia